حتما برای خوردن سحری بیدار شوید و هرگز با خوردن شام سنگین در ساعات پایانی شب خود را بی نیاز از خوردن سحری ندانید .
حتی الامکان شبهای ماه مبارک رمضان عادت غلط دیر خوابیدن را ترک کنید و زودتر بخوابید و حداقل 45 الی 60 دقیقه پیش از اذان صبح از خواب برخیزید و وضو بگیرید و در صورت خواب آلودگی و نداشتن اشتها مقداری میوه یا سالاد مصرف کنید که هم به پریدن خواب خیلی کمک می کند هم اینکه اشتها را باز می کند و از طرف دیگر به جذب آب در بدن و رفع تشنگی در طی روز کمک می کند .
سعی کنید در سحر از خوردن غذاهای تشنگی آور مانند ساندویچ , بادمجان , کله پاچه , تنقلات شور و شیرین , ادویجات و غذاهای تند و محرک و ... خودداری نمایید .
از خوردن چای در سحر خودداری نمایید زیرا مدر بوده و سبب دفع آب از بدن و تشنگی طی روز می شود .
بجای خوردن آب زیاد در سحر که باعث رقیق شدن شیره معده و ایجاد سوء هاضمه می شود , یک لیوان شربت آب و عسل و لیموترش که در دفع تشنگی بسیار موثر بوده استفاده نمایید و آن را بصورت مکیدن و آرام آرام میل نمایید و در صورت امکان دم کرده دانه هایی مانند خاکشیر , اسفرزه , تخم بارهنگ و تخم شربتی را درون شربت بریزید تا به جذب آب و کاهش تشنگی طی روز کمک نماید .
از مصرف نان کامل به همراه غذای سحر فراموش نکنید , مثل نان سنگک که بهترین گزینه می باشد و به علت سبوس زیاد موجود در آن موجب کاهش آزاد شدن قند در طی روز و جلوگیری از گرسنگی می شود .
ضمنا در هر وعده چه سحر و چه افطار سعی کنید فقط یک نوع غذا میل نمایید و غذا را به آرامی و با حوصله میل نموده و لقمه را بطور کامل بجوید تا بهتر هضم و انرژی آن بطور کامل جذب بدن شود .
روزه را با خوردن قند های طبیعی همچون خرما , عسل و انگور شیرین و رسیده افطار نمایید یا یک لیوان شیر گرم یا یک لیوان شربت خنک (نه خیلی سرد) , عسل و لیموترش تازه (شربت عسل) استفاده نمایید .
سعی کنید بلافاصله بعد از افطار شام یا غذای سنگین نخورید , زیرا معده پس از یک روز استراحت آمادگی دریافت حجم زیادی غذا را ندارد , بنابراین سعی کنید بعد از افطار نماز را خوانده و نیم ساعت بعد از افطار شام را میل نمایید .
از خوردن آب یخ در افطار و پس از آن خودداری نمایید و در صورت نیاز آب خنک یا آب میوه یا شربت میل نمایید .
از خوردن زولبیا و بامیه در افطار بخصوص نوع خریداری شده از بیرون آن خودداری نمایید .
در صورت مصرف آش برای افطار , از آن کم میل نمایید و در صورتیکه زیاده روی کردید از خوردن غذای دیگر به همراه آن اجتناب نمایید .
از تند غذا خوردن بپرهیزید و غذا را آهسته و با آرامش میل کنید و لقمه را کامل بجوید .
بلافاصله پس از صرف سحری نخوابید زیرا باعث اختلال در هضم غذا می شود و از طرفی با توجه به تاکید زیاد در بیدار ماندن بین الطلوعین سعی کنید کمی قرآن و دعا بخوانید و بلا فاصله به خواب نروید و در صورت خواب آلودگی , پس از طلوع آفتاب کمی بخوابید و استراحت نمایید و آماده رفتن به سر کار شوید .
از زیاده روی در خوردن به منظور جبران وعده نهار جدا خودداری کنید , خدا در آیه 81 سوره طه می فرماید :" از غذاهای حلال و طيب تناول کنيد ولی در آن زياده روی (پر خوری) نکنيد که مورد خشم و غضب الهی قرار خواهيد گرفت و به ورطه هلاکت خواهيد افتاد!!! " .
در صورت احساس تشنگی شدید در طی روز و با توجه به گرمای تابستان سعی کنید از قرار گرفتن در معرض آفتاب خودداری نموده و به دفعات با آب سرد وضو بگیرید و پاهایتان را بشوید .
در صورت احساس گرسنگی شدید می توانید بعد از ظهر در یک مکان خنک و آرام استراحت کنید و بخوابید , زیرا خواب مومن نیز در این ماه عبادت است .
پس از صرف سحری و قبل از اذان صبح فرصت خوبی است برای خواندن نماز شب , از دعا برای فرج طبیب واقعی و دعای خیر برای دوستان و عزیزانتان در این ماه مبارک میهمانی خدا فراموش نکنید .
مواد لازم برای تهیه شربت عسل : یک قاشق غذا خوری عسل طبیعی – یک عدی لیموترش تازه عمانی یا نصف لیمو ترش تازه شیرازی – یک لیوان آب خنک (نه سرد) .
طرز تهیه شربت عسل : یک قاشق غذا خوری عسل طبیعی را داخل لیوان ریخته و آب لیموترش تازه را گرفته درون لیوان می ریزیم و لیوان را با آب خنک پر می کنیم و با یک چنگال کوچک به آرامی آن را هم می زنیم تا عسل در آب حل شود .
طرز مصرف شربت عسل : در صورتیکه مایل به استفاده از دم کرده تخم های خاکشیر , اسفرزه و ... نیز هستید بهتراست چند ساعت قبل آنها را در آب گرم بریزید تا لعاب بدهند و موقع مصرف شربت یک الی دو قاشق غذا خوری در شربت خود بریزید و به آرامی و بصورت مکیدن شربت را طی 5 دقیقه میل نمایید .
التماس دعا
تاریخ ارسال پست: دو شنبه 14 مرداد 1392 ساعت: 17:46